Ατύχημα για το αυτόνομο αυτοκίνητο της Uber, με το πρώτο θύμα αυτοκινήτου χωρις οδηγό μια 49χρονη Αμερικανίδα


Σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκε βίντεο όπου καταγράφτηκε μια γυναίκα να εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά από το διερχόμενο αυτοκίνητο, φέρνοντας στην επιφάνεια τα πρώτα ατυχήματα με τέτοια αυτοματοποιημένα συστήματα δημιουργώντας ερωτήματα για την ασφάλεια τους.

Μια γυναίκα λοιπόν χτυπήθηκε και σκοτώθηκε από το διερχόμενο αυτοκίνητο της Uber το οποίο αν και είχε οδηγό σε περίπτωση που χρειαστεί, εκείνη την διαδρομή λειτουργούσε αυτοματοποιημένα χωρίς αυτόν αφού το τελευταίο διάστημα η εταιρία επενδύει σε τεστ με αυτόνομα αυτοκίνητα, φέρνοντας την ολοένα και πιο κοντά σε αυτή την νέα τεχνολογία.

Η Elaine Herzberg ηλικίας 49, προχωρούσε με το ποδήλατο της έξω από το πεζοδρόμιο όταν ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά από το αυτοκίνητο που πήγαινε με 61 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Ήταν ένα ατύχημα που κρίνοντας από την ταχύτητα και την κίνηση εκείνης της ώρας δύσκολα μπορούσε να αποφευχθεί ανέφερε η αρχηγός της αστυνομίας της Αριζόνας Sylvia Moir.

Σκοπός αυτών των αυτοκίνητων είναι να μειωθούν τέτοιου είδους ατυχήματα, ο χρόνος λοιπόν θα δείξει το πόσο πιο ασφαλή είναι από ένα "κοινό" αυτοκίνητο με οδηγό.

Πηγή άρθρου
Πηγή φωτογραφίας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια