Σε 5 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο Χακερ της Yahoo που επηρέασε 500 εκ. λογαριασμούς


Σε πέντε χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο Καναδός Karim Baratov ετών 23 αφού ήταν υπεύθυνος για το χακάρισμα της πλατφόρμας Webmail της Yahoo πριν από περίπου ένα χρόνο όπου και επηρεάστηκαν πάνω από 500 εκ. λογαριασμοί.

Ο 23χρονος Karim Baratov διατάχθηκε επίσης από  έναν ομοσπονδιακό δικαστή στο Σαν Φρανσίσκο για να καταβάλει πρόστιμο 250.000 δολαρίων.

Ο Karim προσληφθηκε από την Ρωσική Εσωτερική Υπηρεσία Ασφαλείας με σκοπό να χακάρει λογαριασμούς της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Webmail) της Yahoo.

Ενώ τα περιεχόμενα της εσωτερικής δομής δεδομένων της Yahoo δεν του παρείχαν οποιαδήποτε  πρόσβαση σε μεμονωμένους λογαριασμούς χρηστών, έδωσε όμως στον Belan (βοηθό του Karim) και στους δύο πράκτορες της FSB (Federal Security Service of Russia δηλαδή Ρωσική Εσωτερική Υπηρεσία Ασφαλείας) πληροφορίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό συγκεκριμένων λογαριασμών. Επίσης το εργαλείο διαχείρισης λογαριασμού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση αλλαγών σε οποιοδήποτε λογαριασμό χρήστη, συμπεριλαμβανομένων και των αλλαγών κωδικού πρόσβασης.

 Πηγή


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια