Αυτόνομα Ρομπότ της Boston Dynamics τρέχουν στην εξοχή, ξεπερνάνε εμπόδια στο έδαφος και ανεβαίνουν σκαλιά
Με δύο βίντεο στο λογαριασμό της στο YouTube η Boston Dynamics, που το 2013 αγοράστηκε από την Google, μας εισάγει στα δύο νέα της Ρομπότ.

Το πρώτο ρομπότ, SpotMini, μπορεί αυτόνομα να ακολουθήσει μια χαρτογραφημένη διαδρομή και έχει την ικανότητα να ανέβει σκαλιά πολύ εύκολα που θυμίζει αρκετά ένα σκυλί.
Αρχικά με τη βοήθεια κάποιου χειριστή το ρομπότ περνάει μέσα από ένα χώρο χαρτογραφώντας τον χρησιμοποιώντας οπτικές πληροφορίες από τις κάμερες του, οι οποίες είναι τοποθετημένες στο μπροστινό και πίσω μέρος καθώς και στις πλευρές του. Το SpotMini είναι ικανό να αναγνωρίσει σε ποιο ακριβώς σημείο του χάρτη που έχει φτιάξει βρίσκεται καθώς και να αναγνωρίσει και να αποφύγει εμπόδια αυτόνομα. Δηλαδή χωρίς την βοήθεια κάποιου χειριστή.

Το δεύτερο βίντεο μας δείχνει τις ικανότητές του Άτλας το οποίο έχει μία πιο ανθρώπινη μορφή αφού έχει δύο πόδια και δύο χέρια και ένα μέρος στο οποίο βρίσκονται οι κάμερες που θυμίζουν τα μάτια και το κεφάλι. Μπορεί να τρέξει σε εξωτερικό χώρο αποφεύγοντας τυχόν εμπόδια που βρίσκονται στο έδαφος όπως ξύλα δέντρα κτλ, χωρίς την βοήθεια ενός χειριστή και όλα αυτά πλήρως αυτόνομα!

Το ρομποτικό σκυλί (SpotMini) θα βγει στην αγορά στα μέσα του 2019 αν και τέλη του έτους θα φτιαχτούν περίπου 100 SpotΜinis για εμπορική χρήση και μελλοντικά θα αυξηθεί η παραγωγή τους μέσα στο 2019.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια