Η Αλγερία αποφάσισε να ρίξει το Ίντερνετ της χώρας, για την αποφυγή αντιγραφής στις εξετάσεις


Η Αλγερία φαίνεται να βρήκε μία αρκετά ακραία λύση στο πρόβλημα με τις αντιγραφές και τα σκονάκια την περίοδο των εξετάσεων, αφού έγινε γνωστό πως για την αντιμετώπιση του προβλήματος αποφάσισε να "ρίξει" το Ίντερνετ σε όλη την χώρα για το σύνολο των ωρών της εξέτασης των μαθημάτων αφού στο παρελθόν τα θέματα διέρρεαν γρήγορα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι μαθητές μπορούσαν μέσω των κινητών και των έξυπνων ηλεκτρονικών συσκευών να αντιγράψουν. Το Ίντερνετ μέσω κινητών συσκευών δηλαδή κεραίες κινητής τηλεφωνίας καθώς και Ίντερνετ μέσω τηλεφωνικής γραμμής θα παραμείνει πεσμένο για περίπου μια ώρα ανά εξέταση και εκτός από αυτό, αποφασίστηκε να μπλοκάρει και το κοινωνικό δίκτυο Facebook για όλη την σχολική εξεταστική περίοδο.

Αν και οι αρμόδιοι των αποφάσεων φαίνεται να μην είναι χαρούμενοι με την απόφαση αυτή, ανέφεραν πως προτιμούν να γίνει αυτό από το να μην παρθεί κανένα σημαντικό μέτρο.

Μένει να δούμε αν το μέτρο αυτό θα επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και φυσικά πως θα αντιμετωπιστεί από τους πονηρούς μαθητές.

via: Gizmodo
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια