Τι περιμένουμε από το Apple Event στις 12 Σεπτεμβρίου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο γνωστός τεχνολογικός κολοσσός, Apple, ανακοίνωσε το καθιερωμένο event του Σεπτεμβρίου, στο οποίο τα τελευταία χρόνια μας έχει συνηθίσει με τις ανακοινώσεις των νέων σειρών iPhone και όχι μόνο αφού παράλληλα ανακοινώνονται και άλλα gadgets αλλά γίνονται διαθέσιμα και τα λογισμικά iOS/MacOS/WatchOS στο κοινό.

Τι περιμένουμε φέτος:

1. Τρία νέα iPhone Μοντέλα (iPhone XS,iPhone XS Plus, iPhone Lite)
Τρείς νέες συσκευές που πλέον θα έχουν οθόνη με αρκετά μικρά περιθώρια στις άκρες αλλά και εγκοπές για το FACE iD στο πάνω μέρος (όπως και στο iPhone X). Όσο για τις τιμές φαίνεται πως θα παραμείνουν ίδιες ή και λίγο οικονομικότερες, έχουμε λοιπόν:
  • ένα iPhone με OLED οθόνη 5.8 ιντσών (H επόμενη γενιά του τωρινού iPhone X)
  • ένα iPhone με OLED οθόνη 6.5 ιντσών (Παρόμοιο με το 5.8 ιντσών αλλά με μεγαλύτερη οθόνη)
  • ένα iPhone με οθόνη 6.1 ιντσών με χαμηλότερη τιμή από τα άλλα αφου το πάνελ της οθόνης του θα είναι τεχνολογίας LCD και δεν θα έχει την διπλή πίσω κάμερα όπως στα δύο άλλα iPhones
2. Ανανεωμένα iPad Pro
Σύμφωνα με τις διαρροές λοιπόν η σειρά iPad Pro θα έχει μικρότερα περιθώρια στις άκρες δηλαδή πιο μικρά bezels, επίσης βλέπουμε μια μεγάλη αλλαγή στον σχεδιασμό αφού πλέον φαίνεται πιο τετραγωνισμένος και μοιάζει με αυτόν του iPhone 5 και πίσω μέρος όπως ενός iPhone 7 δηλαδή γραμμές για το σήμα στο πάνω και κάτω πίσω μέρος και κατασκευή από μέταλλο και όχι γυαλί όπως στα iPhone 8/8 Plus και X. Φαινεται πως το Touch ID δηλαδή το ξεκλείδωμα με δακτυλικό αποτύπωμα φεύγει και την θέση του παίρνει η Face ID λειτουργία όπως και στο iPhone X, η οποία θα δουλεύει μόνο όταν η συσκευή κρατιέται κάθετα.

3. Ανανεωμένα Macs (Macbook Air και Mac Mini)
Εχουμε αρκετό καιρό να δούμε ένα οικονομικότερο μοντέλο Macbook και όλα δείχνουν πως φέτος ήρθε η ώρα για την ανακοίνωση της επόμενης έκδοσης του Macbook Air. Αν όλα είναι ισχύουν, τότε θα έρθει με επεξεργαστές Intel 8ης γενιάς και μεγαλύτερη οθόνη Retina.
Όσο για το Mac Mini - που το πιο πρόσφατο μοντέλο είναι αυτό του 2014 - θα έχει ίδιους επεξεργαστές αλλά και θύρες type-C και παθανώς μικρότερο σχεδιασμό.
Τα Macs αν δεν ανακοινωθούν στο Apple Event του Σεπτεμβρίου, είναι πιθανόν να ανακοινωθούν μέσα στον Οκτώβριο μέσω ανακοίνωσης της Apple στην ιστοσελίδα της.

4. Apple Watch Series 4

Με μεγαλύτερη οθόνη και ανάλυση καθώς και μικρά bezels, φήμες θέλουν την Apple να αποχωρίζεται την "WIFI-μόνο" έκδοση και θα έχει την "WIFI και LTE" έκδοση ως μοναδική επιλογή.

5. AIRPOWER ασύρματος φορτιστής
Ο ασύρματος φορτιστής που φορτίζει ταυτόχρονα iPhone, Apple Watch και EarPods ανακοινώθηκε πριν ένα χρόνο περίπου αλλά δεν έγινε διαθέσιμος για αγορά μέχρι στιγμής, ίσως η Apple περιμένει το Apple Event Σεπτεμβριου ως ευκαιρία για την διαθεσιμότητα του.

6. Διαθεσιμο το iOS 12(καθώς και tvOS 12, WatchOS 5, macOS Mojave) σε όλους (αφού μέχρι στιγμής τεστάρεται από τους developers (αλλά και σε κοινό που ενδιαφέρεται για αυτό).

Πηγές: 9to5Mac, Digitaltrends

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια