Η self-driving τεχνολογία ProPilot της Nissan μέσα σε ένα μπαλάκι του γκολφ

Η τεχνολογία αυτόματης οδήγησης ProPilot της Nissan

Με μία πρωτότυπη ιδέα παρουσίασε η γνωστή Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan την νέα έκδοση της self-driving τεχνολογίας (οδήγηση χωρίς οδηγό) ProPilot 2.0 που έκανε ντεμπούτο στα τέλη του 2017.

Στο διαφημιστικό της βίντεο παρατηρούμε ένα μπαλάκι του γκολφ να κινείται αυτόνομα στο χώρο με σκοπό να τοποθετηθεί στην ειδική τρύπα που υπάρχει στο έδαφος. Όλο αυτό εξ ολοκλήρου αυτόνομα χωρίς καμία βοήθεια από κάποιον άνθρωπο. Η Nissan λοιπόν μας δείχνει το πόσο εξελιγμένο είναι το σύστημα της που μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και σε μία μπάλα του γκολφ.

4歳の天才少年ゴルファー | ProPILOT GOLF BALL #GOLF #NISSAN #TECHforLIFE

Η προηγούμενη έκδοση που είχε την ονομασία ProPilot Assist κεντράρει το αυτοκίνητο ανάμεσα στις λωρίδες αποφεύγοντας τυχόν ατυχήματα ή απότομες αλλαγές πάνω σε στροφές. Επίσης κρατάει το αυτοκίνητο σε ασφαλή απόσταση από τα οχήματα που βρίσκονται μπροστά του, βασική προϋπόθεση όμως είναι ο οδηγός να μην αφήνει το τιμόνι καμία στιγμή.

Η ανανεωμένη έκδοση θα προσφέρει νέες δυνατότητες όπως αλλαγή λωρίδων, καθοδήγηση εθνικών οδών κ.α. Όλα αυτά γίνονται δυνατά με την χρήση πολλών λειτουργιών όπως το GPS, τις κάμερες οπισθοπορείας, τα radar στις πλευρές των οχημάτων και των τρισδιάστατων δεδομένων του χάρτη (3D Map Data).

Μέσω
Πηγή Φωτογραφίας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια