Μεγάλο κενό ασφαλείας για τα iPhone αποκαλύπτει η Google


Οι ερευνητές της ομάδας του Project Zero της Google ανακοίνωσαν πως ανακάλυψαν αρκετές ιστοσελίδες που χρησιμοποιούσαν κενά ασφαλείας για να χακάρουν τους επισκέπτες που έμπαιναν με iPhone συσκευές που έτρεχαν λογισμικό iOS 10 έως και iOS 12.

Σύμφωνα με το Motherboard από το VICE.com αυτό το χακάρισμα θα μπορούσε να είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έγιναν ποτέ όσον αφορά τα iPhone.

Ο τρόπος που λειτούργησε ακριβώς το χακάρισμα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα παρά μόνο το γεγονός πως όσοι είχαν επισκεφθεί τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες στο παρελθόν,  κατά πάσα πιθανότητα, τους έχουν κλαπεί προσωπικά στοιχεία, μηνύματά καθώς και η τοποθεσία τους όταν επισκέφτηκαν την κακόβουλη ιστοσελίδα.

Η επίθεση εγκαθιστούσε ένα κώδικα στις συσκευές, επηρεάζοντας το Keychain τους δίνοντας πρόσβαση έτσι σε πιστοποιητικά που υπήρχαν στα iPhone καθώς και σε αρχεία με βάσεις δεδομένων.

Η Apple αντιμετώπισε το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας με update του λογισμικού των συσκευών στις αρχές του έτους οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, παρ' όλα αυτά θα προτείναμε μία αλλαγή στους κωδικούς σας.

Πηγή

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια